top of page

Silkė su artišokais ir keptais pomidorais (Receptas)


silkė su artišokais ir pomidorais_alfo receptas

2–3 asm.

Gaminimo laikas: 35–40 min.


Silkei su artišokais ir keptais pomidorais paruošti reikia:

  • 1 vidutinio dydžio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 8 vyšninių pomidorų

  • 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus

  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio obuolių acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 200 g konservuotų pomidorų

  • 50 ml vandens

  • 1 šaukšto majonezo su kečupu

  • 200 g silpnai sūdytos silkės

  • 8–10 marinuotų artišokų gabaliukų

  • Keleto šakelių jaunų kalendrų (papuošimui)


  1. Svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis.

  2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite smulkintas daržoves apie 4–5 min. Nuolat maišykite. Reikia, kad svogūnai suminkštėtų, bet neapskrustų.

  3. Sudėkite vyšninius pomidorus, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir supilkite obuolių actą, berkite druskos, pipirų, viską išmaišykite. Troškinkite, kol actas nugaruos (apie 1–2 min.).

  4. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir dar kepkite apie 2–3 min. nuolat maišydami.

  5. Sudėkite konservuotus pomidorus ir supilkite vandenį, viską išmaišykite ir sumažinus kaitrą troškinkite apie 10 min. Tuomet įmaišykite majonezą su kečupu ir gautą masę atvėsinkite.

  6. Silkė supjaustykite 2 cm juostelėmis.

  7. Į lėkštę sudėkite pomidorų troškinį, ant viršaus dėkite pjaustytą silkę ir marinuotus artišokus. Viską papuoškite jaunų kalendrų šakelėmis.


 

Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page