top of page

Sidro ir sūrio sriuba su keptais pievagrybiais (Receptas)


grybų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–5 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.

 

Sriubai pagaminti reikia:

  • 2 didelių svogūnų

  • 1 saliero lapkočio

  • 5–6 česnako skiltelių

  • 3 šaukštų aliejaus (kepimui)

  • 50 g saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 šaukštų miltų

  • 200 ml nealkoholinio obuolių sidro

  • 2 stiklinių grybų arba daržovių sultinio

  • 1 stiklinės pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio malto muskato

  • Žiupsnelio maltų kalendrų

  • 2 pakelių tepamo sūrelio su kietuoju sūriu

  • 100 g rudųjų pievagrybių

  • 2 šakelių čiobrelio

  • ⅓ pakelio krekerių

  • 30 g smulkintų svogūnų laiškų


  1. Svogūnus ir saliero lapkotį supjaustykite plonais griežinėliais, česnako skilteles sutraiškykite.

  2. Prikaistuvyje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir sudėkite kepti smulkintas daržoves. Kepkite apie 3–4 min., kol suminkštės.

  3. Dėkite saldžios grietinėlės sviestą ir jį išlydykite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

  4. Pakepkite apie 3–4 min. Supilkite nealkoholinį obuolių sidrą ir gerai išmaišykite, kad miltai ištirptų.

  5. Supilkite sultinį ir pieną, sudėkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Užvirinę virkite ant nedidelės kaitros apie 20 min.

  6. Sudėkite tepamą sūrelį su kietuoju sūriu. Išmaišykite ir pakaitinkite dar apie 5 min., kol sutirštės.

  7. Ruduosius pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

  8. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame iš abiejų pusių po 1–2 min., apkepkite pievagrybius kartu su čiobrelio šakelėmis. Pagardinkite druska.

  9. Išvirtą sriubą gerai sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.

  10. Į lėkštę pilkite sūrio sriubos, ant viršaus dėkite keptų pievagrybių, užtrupinkite krekerių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page