4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Sriubai pagaminti reikia:
2 didelių svogūnų
1 saliero lapkočio
5–6 česnako skiltelių
3 šaukštų aliejaus (kepimui)
50 g saldžios grietinėlės sviesto
2 šaukštų miltų
200 ml nealkoholinio obuolių sidro
2 stiklinių grybų arba daržovių sultinio
1 stiklinės pieno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio malto muskato
Žiupsnelio maltų kalendrų
2 pakelių tepamo sūrelio su kietuoju sūriu
100 g rudųjų pievagrybių
2 šakelių čiobrelio
⅓ pakelio krekerių
30 g smulkintų svogūnų laiškų
Svogūnus ir saliero lapkotį supjaustykite plonais griežinėliais, česnako skilteles sutraiškykite.
Prikaistuvyje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir sudėkite kepti smulkintas daržoves. Kepkite apie 3–4 min., kol suminkštės.
Dėkite saldžios grietinėlės sviestą ir jį išlydykite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Pakepkite apie 3–4 min. Supilkite nealkoholinį obuolių sidrą ir gerai išmaišykite, kad miltai ištirptų.
Supilkite sultinį ir pieną, sudėkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Užvirinę virkite ant nedidelės kaitros apie 20 min.
Sudėkite tepamą sūrelį su kietuoju sūriu. Išmaišykite ir pakaitinkite dar apie 5 min., kol sutirštės.
Ruduosius pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame iš abiejų pusių po 1–2 min., apkepkite pievagrybius kartu su čiobrelio šakelėmis. Pagardinkite druska.
Išvirtą sriubą gerai sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
Į lėkštę pilkite sūrio sriubos, ant viršaus dėkite keptų pievagrybių, užtrupinkite krekerių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Gardžių atradimų.