Kartais švelni, kvapni ir sotinanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba yra tai, ko būtiniausiai reikia.
6 asm.
Keptų moliūgų ir obuolių sriubai išvirti reikia:
apie 1 kg moliūgo
3 obuolių
2 morkų
5 cm ilgio imbiero gabalėlio
3 skiltelių česnako
žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos
žiupsnelio cinamono
50 g sviesto
šlakelio alyvuogių aliejaus
1,2 l šilto daržovių arba vištienos sultinio
150 ml grietinėlės
pakepintos šalto rūkymo šoninės juostelių (patiekti)
obuolio (patiekti)
daigų (patiekti)
druskos, juodųjų pipirų
Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas, moliūgą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio, kaip ir obuolius, gabalais, morkas nulupkite ir perpjaukite pusiau.
Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Puode su sviestu ir aliejumi pakepinkite smulkintą imbierą, česnaką, druską ir maltus prieskonius.
Sudėkite keptas daržoves, užpilkite sultiniu, viską sutrinkite maisto smulkintuvu ir užvirkite.
Supilkite grietinėlę ir leiskite sriubai pastovėti kelias minutes.
Patiekite su kepintos šoninės juostelėmis, daigais, nuluptu ir smulkiais kubeliais pjaustytu obuoliu.
Skanaus!