Receptas – iš naujausios virtualios knygos ALFAS VIENAS NAMUOSE, KALĖDOS. Ją vartyti galite ČIA
Meduoliams iškepti reikia:
140 g cukraus miltelių
50 g medaus
50 g auksaspalvio sirupo
60 g sviesto
2 didelių kiaušinių
2 šaukštų prieskonių meduoliams
350 g kvietinių miltų
30 g tamsios nesaldintos kakavos
1 šaukšto kepimo miltelių
GIajui:
2 kiaušinių baltymų
300 g cukraus miltelių
1. Suberkite cukraus miltelius į puodą, supilkite medų, auksaspalvį sirupą, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami, kol masė taps vientisa.
2. Birius ingredientus sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.
3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite norimos formos meduoliukus. Jei neturite namelių formelės, išpjaukite juos peiliu.
4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min.iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
5.Iškepusius meduolius ataušinkite ir dekoruokite glajumi.
6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite cukraus miltelius. Berkite iki norimos konsistencijos. Linijoms paišyti reikalingas gana tirštas glajus, jis turi gerai laikyti formą. Užpildymui reikėtų šiek tiek skystesnio glajaus, bet nevarvančio.
Kaip pasigaminti visą meduolių miestą, rasite ČIA
Sėkmės!