Tiesiog tobula. Sultinga, puikiai iškepusi, nuostabaus skonio. Ant butelio kepta višta tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir ypatingesnėmis progomis. Gal Naujųjų išvakarėms?
4 asmenims
Ant butelio keptai vištai reikia:
1-1,5 kg vištos
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukšto žuvies padažo („fish sauce“)
250 ml mango sulčių
kelių šaukštų pasiflorų sirupo, sulčių arba kelių šviežių pasiflorų minkštimo
1 kg druskos
1. Pasirinkite aukštesnį apie 750 ml talpos stiklainį ar stiklinį butelį.
2. Visus skystus ir birius ingredientus supilkite į stiklinį indą ir gerai išmaišykite.
3. Stiklainio neužsukite ir ant jo tvirtai užmaukite vištą.
4. Druską supilkite į kepimo formą ir ant jos pastatykite stiklainį su višta.
5.Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių.
Skanaus!
Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?