Lengva ir maistinga miso sriuba su lašiša ir žirneliais.
Tai receptas, kuris paglosto skrandį ir tuo pat metu palepina jusles, nes slaptas jos ingredientas – kvapnioji vanilės ankštis.
4 asm.
Reikia:
apie 600 g lašišos filė
1 vanilės ankšties
šlakelio alyvuogių aliejaus
4 šaukštų miso pastos
1 l karšto vandens
200 g valgomųjų dantenių („shiitake“ grybų)
200 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių
žiupsnelio druskos
Lašišą supjaustykite į 4 gabalėlius.
Atsargiai išilgai perpjaukite vanilės ankštį, peiliu išimkite sėklytes ir padenkite jomis lašišos kepsnelius. Sudėkite kepsnelius į kepimo formą, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Grybus ir žirnelius apkepkite su šlakeliu aliejaus.
Miso pastą sumaišykite su karštu vandeniu ir užpilkite ant kepintų daržovių. Patiekite gilioje lėkštėje su kepta lašiša.
Skanaus!