Tai uogienė obuolių gabaliukais, kuriuos galima patiekti ir vietoje saldainių. O rožių aromatas pasklis rytietiškomis natomis.
Laiko prireiks, bet tai nuostabus receptas.
1,2 l
Gaminimas 2 val.
Obuolių uogienei su rožėmis pagaminti reikia:
2 kg obuolių
1 citrinos
1 kg cukraus
2 šaukštų vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukšto rožių arbatos žiedų
1. Nuplautus ir nusausintus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, prieš tai pašalinę sėklalizdžius.
2. Išspauskite citrinos sultis ir užpilkite jomis obuolius, permaišykite. Vaisius užberkite cukrumi.
3. Palikite obuolius su cukrumi, kol išsiskirs sultys. Užvirinkite obuolius su susidariusiomis sultimis, sumažinkite kaitrą ir virkite 10 min.
4. Nukaiskite, palikite 6–8 val., po to užvirinkite ir vėl virkite 10 min. Vėl nukaiskite, palikite 6–8 val., po to užvirinkite, suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile bei rožių arbatos žiedus ir virkite mažoje kaitroje šį kartą kiek ilgiau, bet atidžiai stebėkite, kad nepakistų spalva, o didžioji dalis skiltelių taptų permatomos – maždaug 15–20 min. Iš viso – trys virimai.
5. Sudėkite karštą uogienę į paruoštus stiklainius, užsukite dangteliais.
6. Apverskite stiklainius ir laikykite apverstus, kol atauš.
Skanaus!