Sausainiams reikia:
350 g miltų
½ šaukštelio sodos
¼ šaukštelio druskos
2 šaukštelių malto imbiero
2 šaukštelių malto cinamono
130 g sviesto
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 didelių trynių
60 ml DANSUKKER auksaspalvio sirupo
Balto glajaus (dekoruoti)
Skirtingo dydžio sidabrinių rutuliukų
(pabarstyti)
1. Persijokite kartu miltus, sodą, druską ir prieskonius.
2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sutrinkite pirštais kartu su miltų mišiniu bei DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki trupinių.
3. Supilkite trynius ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Viską suminkykite kartu. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min.
4. Iškočiokite 3–5 mm storio lakštais ir formelėmis spauskite žvaigždutes.
5. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 10–12 min.
6. Meduoliukus aušinkite 2–3 min. skardoje, o po to perkelkite ant grotelių.
7. Meduolius paglazūruokite – pirmiausia tvirtesniu glajumi maždaug 2 mm storio linija nupieškite kontūrus palei meduolio perimetrą. Vidų užpildykite skystesniu glajumi, vietas, kur nepasiekė glajus, išlyginkite mediniais iešmeliais ir palikite sustingti. Pabarstukais puoškite, kai glajus šiek tiek apstings, bet dar bus elastingas.
Skanaus!