28 vnt.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 25-30 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
300 g avižinių dribsnių (geriau - viso grūdo)
200 g avižų miltų
5 kiaušinių
100 g saulėgrąžų branduolių
100 g lazdyno riešutų branduolių
100 g džiovintų spanguolių
100 g razinų
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
60 g sviesto
15 – 20 g sezamo sėklų
20 g sodos
1 a.š. (nubrauktas) cinamono
1 a.š. (nubrauktas) kardamono
1. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir joje lengvai pakepinkite avižų dribsnius, tada suberkite saulėgrąžas, riešutus ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite.
2. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite cinamono ir kardamono, dar paplakite ir suberkite jau kiek pravėsusias pakepintas avižas su sėklomis ir riešutais.
3. Į avižinius miltus suberkite sodą ir būtinai gerai išmaišykite, tuomet viską supilkite į dubenį su avižų mase. Ten pat suberkite nuplautas razinas ir spanguoles, viską dar kartą gerai išmaišykite. Gautą masę suspauskite mediniu šaukštu taip, kad ji būtų vientisa.
4. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, šaukštu semkite avižų masę ir dėkite ant jo truputį palygindami iš kraštų taip, kad gautumėte apvalias pagalvėles. Tam, kad šaukštas neliptų ir nedrabstytumėte avižų masės, jį panardinkite į dubenėlį su vandeniu.
5.Prieš pašaudami į orkaitę, pagalvėles apiberkite sezamo sėklomis. Kepkite 190 °C orkaitėje 25-30 minučių.
Pastaba. Vietoje sodos galite vartoti kepimo miltelius, bet įsitikinkite, kad juose tikrai nėra kviečių miltų ar gliuteno pėdsakų. DANSUKKER nerafinuotas cukranendrių cukrus suteikia kepiniui švelnų karamelės skonį, bet vietoje jo galite vartoti ir įprastą baltąjį cukrų.
Skanaus!