top of page

Šaukštais valgomas tirštas kisielius (Receptas)

Kasmet Alfas suka galvą, kokiu patiekalu nustebinti prie Kūčių ir Kalėdų stalo susirinkusią šeimą ar bičiulius. Šiemet ši privilegija suteikiama ypatingo skonio kisieliui, kurį reikia valgyti (!) šaukštais, kabinant saldžiai prinokusias vynuoges… 

Tiesą pasakius, tai ne tiesiog kisielius, tai – tirštas, kvapnus kisieliaus desertas! 

tirštas kisielius_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Kisieliui paruošti reikia:

  • 40 g karšto vyno prieskonių mišinio

  • 750 ml SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“

  • Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus 

  • 2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo 

  • 2 šaukštų krakmolo

  • 1 vidutinės kekės raudonųjų vynuogių


  1. Į puodą suberkite prieskonių mišinį, pilkite stiklinę SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ ir išmaišę užvirinkite.

  2. Suberkite KOTANYI burbono vanilinį cukrų, išmaišykite. Išjungę kaitrą, uždenkite ir leiskite pailsėti apie 10 min. 

  3. Skystį nukoškite į kitą puodą, supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą ir likusią putojančią arbatą.

  4. Dalį skysčio supilkite į puodelį, berkite krakmolo ir išmaišykite.

  5. Kaitinkite, į puodą su kisieliumi maišydami supilkite ištirpintą krakmolą. Užvirinkite ir kisieliuje pamirkykite plautų vynuogių kekę.

  6. Į dubenį dėkite vynuoges ir užpilkite kisieliumi. 


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujoje šventinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.


 

Naujausi įrašai

bottom of page