Šaltibarščių sezoną skelbiame atidarytą! Pradėkime jį nuo dar tikrai niekada nebandyto recepto ir neragauto skonio.
Kai prieš trejus metus Alfas pasiūlė į šaltibarščius kartu su šviežiais dėti ir marinuotus agurkus, turbūt mažai kas tikėjo, kad šis derinys taps toks mėgstamas ir populiarus, o šįkart šefas kviečia bent retsykiais paįvairinti šį patiekalą… rūkytos skumbrės skoniu.
Labai nepaprastas, lengvai paruošiamas, gaivus, maloniai saldžiarūgštis patiekalas, prie kurio tobulai dera bulvytės fri arba keptos bulvių skiltelės
Gali būti, kad visą sezoną šaltibarščius gaminsite tik pagal šį receptą.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
2 šaukštų grietinės
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 saujos šviežių krapų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
3–4 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Geras vaizdelis“
½ ilgavaisio agurko
½ stiklainio KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių „Šaltibarščiams“
900 g kefyro 3,2 % rieb.
500 g karšto rūkymo skumbrės
1 virto kiaušinio
½ citrinos žievelės
1. Į dubenį sudėkite grietinę, kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite krapus. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir išmaišykite.
2. Nedideliais kubeliais supjaustykite KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Geras vaizdelis“ ir šviežią agurką (jei agurko sėklos didelės, jas pašalinkite).
3. Į dubenį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus burokėlius „Šaltibarščiams“, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.
4. Į lėkštę supilkite šaltibarščius, ant viršaus dėkite karšto rūkymo skumbrės ir kiaušinio skiltelę.
5. Įtarkuokite citrinos žievelės, pagardinkite pipirais ir papuoškite krapų šakelėmis.
PATARIMAS
Prieš patiekiant šaltibarščius, apie valandą laiko palaikykite juos šaldytuve.
Gardžių atradimų.