Šaltsriubės yra nuostabios ne tik todėl, kad gaivina ir sotina, bet dar ir todėl, kad jas lengva gaminti. O didiesiems skeptikams, kad šalta pomidorų sriuba jau negali nustebinti, atsakome, kad gali: įdėkite aviečių!
4 asm.
Šaltai pomidorų sriubai pagaminti reikia:
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse
150 g keptų marinuotų paprikų
100 g trumpavaisių agurkų
1 šaukšto obuolių acto
½ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
125 g aviečių (+ kelių uogų papuošimui)
šviesios skrudintos duonos (patiekti)
2 šaukštelių cukraus
druskos, juodųjų pipirų
Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Sriubą atšaldykite, papuoškite avietėmis ir ragaukite su skrudinta duona.