Laidą VIENAS GAMTOJE žiūrėkite ČIA
Reikia:
Kaulavaisių (nektarinų, slyvų, persikų)
Alyvuogių aliejaus
Mocarelos sūrio
Chorizo dešros
LAPINO PUOTA triušienos mėsos
SANTA MARIA sweet chili marinato
KIETAVIŠKIŲ salotų
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Žiupsnelio SANTA MARIA pipirų
Padažui
Mėtos lapelių
Laimo vaisiaus
DANSUKKER rudojo cukraus
1. Suverkite triušieną ant iešmelių. Iešmelius apipilkite sweet chili marinatu ir suvilgykite, kad pilnai apsidengtų padažu. Palikite triušieną pasimarinuoti 10–15 minučių.
2. Kaulavaisius perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, sudėkite juos į dubenį ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais, dėkite kepti į grilį.
3. Dėkite kepti triušienos iešmelius. Nepamirškite pavartyti.
4. Į dubenį paplėšykite salotų. Suberkite dalį mocarelos. Lengvais judesiais sujudinkite salotas, bet taip, kad viskas nesukristų į apačią.
5. Susmulkinkite mėtas, jas užberkite ant salotų.
6. Į dubenėlį išspauskite laimo sulčių, įberkite cukraus ir išmaišykite. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir maišykite toliau. Galite įtarkuoti laimo žievelės. Visą mišinį pilkite ant salotų.
7. Pakepinkite chorizo dešrą.
8. Išimkite kaulavaisius, perpjaukite per pusę ir nuiimkite odelę. Dėkite juos į salotas.
9. Iškepusius triušienos iešmelius dedame ant salotų. Uždėkite likusią dalį mocarelos sūrio ir apkepintą chorizo dešrą. Ragaukite!
ALFO PATARIMAI
• Triušieną galite pakeisti vištiena.
• Iešmelius sušlapinkite, palaikykite vandenyje, galite susukti į drėgną servetėlę, taip juos apsaugosite nuo sudegimo.
• Jei patiekalą ruošiate namuose, triušieną galite apkepti keptuvėje arba ant grotelių.
Skanaus!