Salotoms su pomidorais, mangais ir triušiena pagaminti reikia:
1 pomidoro
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
¼ žaliosios citrinos sulčių
Žiupsnelio cukraus
1 pak. triušienos juosmeninės dalies filė
½ mango
½ svogūno
3 saujų salotų lapų
1 šaukšto kedrinių pinijų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Pomidorus supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, berkite druskos, pipirų ir cukraus. Išmaišykite ir palikite 2–3 min.
Triušienos juosmeninės dalies filė kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 4–5 min. su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Mangą supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – plonomis skiltelėmis.
Į dubenį sudėkite salotų lapus, mangą, pjaustytą keptą triušieną, pomidorus, kedrines pinijas ir užpilkite likusiu skysčiu nuo pomidorų.
PATARIMAI:
Galite rinktis mėgstamus riešutus. Taip pat čia tiktų pekaninės karijos arba skrudinti lazdynų riešutai.
Gardžių atradimų.