top of page

Salotos su paukštiena ir keptais baklažanais (Receptas)

Išbandykite naują gaivių salotų receptą, jos tikrai galės tapti ne tik puikiu garnyru, bet ir

pagrindiniu patiekalu.


salotos su baklažanais ir paukštiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia



2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Salotoms paruošti reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 1 vidutinės morkos

  • 1–2 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 5–6 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 150 g įvairiaspalvių besėklių vynuogių

  • 1 KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais

  • 2–3 šaukštų natūralaus jogurto

  • 2–3 šaukštų skrudintų sezamų sėklų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Tradicinis“

  • 100 g įvairių salotų lapų

  • 200 g virtos #GRALLA bolivinės balandos

  • 2–3 šaukštų granatų sėklų

  • 10 g mėtų lapelių

  • 30 g #DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • 50 g migdolų

1. Baklažaną supjaustykite storais šiaudeliais ir pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų

mišiniu. Palaikykite keletą minučių, kol išsiskirs drėgmė.

2. Morką daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su JADE BRIDGE

ryžių actu, ½ kiekio KIKKOMAN sojų padažo ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu.

3. Baklažaną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ

rapsų aliejų ir sudėkite kepti baklažaną. Kepkite iš visų pusių po 1–2 min., kol gražiai

apskrus.

4. Didesnes besėkles vynuoges perpjaukite pusiau ir sudėkite į indą su morkomis. Gerai

išmaišykite.

5. Iškeptą baklažaną sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

6. KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais įpjaukite odelę ir dėkite kepti oda žemyn į

keptuvę, kurioje kepė baklažanai. Kepkite apie 4–5 min. ant vidutinės kaitros, kol gražiai

apskrus.

7. Natūralų jogurtą sumaišykite su skrudintomis sezamų sėklomis, KOTANYI aitriųjų

paprikų dribsniais su druska, OBELIŲ majonezu „Tradicinis“ ir likusiu sojų padažu.

Gerai išmaišykite.

8. Apkeptą anties krūtinėlę toliau kepkite 180 °C temp. apie 7 min.

9. Į lėkštę dėliokite salotų lapus, tuomet krūvelėmis sudėliokite virtą GRALLA bolivinę

balandą ir beveik visą padažą. Dėkite marinuotas morkas ir beveik visas vynuoges.

Apibarstykite granatų sėklomis.

10. Sudėkite keptus baklažano gabalėlius ir likusias marinuotas vynuoges. Uždėkite likusio

padažo, papuoškite mėtų lapeliais.

11. DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Piquant“ daržovių skustuku supjaustykite

griežinėliais, migdolus pasmulkinkite peiliu.

12. Salotas apibarstykite smulkintais riešutais.

13. Iškeptą antienos filė supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant salotų.

14. Salotas papuoškite likusiais mėtų lapeliais, sūrio drožlėmis ir šiek tiek granatų sėklų.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page