Išbandykite naują gaivių salotų receptą, jos tikrai galės tapti ne tik puikiu garnyru, bet ir
pagrindiniu patiekalu.
Video receptą žiūrėkite čia
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Salotoms paruošti reikia:
1 didelio baklažano
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
1 vidutinės morkos
1–2 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
5–6 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
150 g įvairiaspalvių besėklių vynuogių
1 KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais
2–3 šaukštų natūralaus jogurto
2–3 šaukštų skrudintų sezamų sėklų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Tradicinis“
100 g įvairių salotų lapų
200 g virtos #GRALLA bolivinės balandos
2–3 šaukštų granatų sėklų
10 g mėtų lapelių
30 g #DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“
50 g migdolų
1. Baklažaną supjaustykite storais šiaudeliais ir pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų
mišiniu. Palaikykite keletą minučių, kol išsiskirs drėgmė.
2. Morką daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su JADE BRIDGE
ryžių actu, ½ kiekio KIKKOMAN sojų padažo ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu.
3. Baklažaną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ
rapsų aliejų ir sudėkite kepti baklažaną. Kepkite iš visų pusių po 1–2 min., kol gražiai
apskrus.
4. Didesnes besėkles vynuoges perpjaukite pusiau ir sudėkite į indą su morkomis. Gerai
išmaišykite.
5. Iškeptą baklažaną sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
6. KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais įpjaukite odelę ir dėkite kepti oda žemyn į
keptuvę, kurioje kepė baklažanai. Kepkite apie 4–5 min. ant vidutinės kaitros, kol gražiai
apskrus.
7. Natūralų jogurtą sumaišykite su skrudintomis sezamų sėklomis, KOTANYI aitriųjų
paprikų dribsniais su druska, OBELIŲ majonezu „Tradicinis“ ir likusiu sojų padažu.
Gerai išmaišykite.
8. Apkeptą anties krūtinėlę toliau kepkite 180 °C temp. apie 7 min.
9. Į lėkštę dėliokite salotų lapus, tuomet krūvelėmis sudėliokite virtą GRALLA bolivinę
balandą ir beveik visą padažą. Dėkite marinuotas morkas ir beveik visas vynuoges.
Apibarstykite granatų sėklomis.
10. Sudėkite keptus baklažano gabalėlius ir likusias marinuotas vynuoges. Uždėkite likusio
padažo, papuoškite mėtų lapeliais.
11. DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Piquant“ daržovių skustuku supjaustykite
griežinėliais, migdolus pasmulkinkite peiliu.
12. Salotas apibarstykite smulkintais riešutais.
13. Iškeptą antienos filė supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant salotų.
14. Salotas papuoškite likusiais mėtų lapeliais, sūrio drožlėmis ir šiek tiek granatų sėklų.
Gardžių atradimų.