Dar vienas gaivių salotų receptas receptų knygoje tikrai ras vietos. Mėgaukitės lengvu, bet sočiu patiekalu.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Salotoms su mocarela pagaminti reikia:
1 saujos pievagrybių
4 šaukštų baltojo vyno acto
6 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra virgin“
½ citrinos žievelės
1 saujos vyšninių pomidoriukų
1 didelio mėlynojo svogūno
100 g džiovintų pomidorų
1 didelio prinokusio avokado
1 saujos mocarelos rutuliukų
2 saujų mėgstamų virtų makaronų
200 g konservuoto tuno
Kuokštelio šviežių petražolių
1 skiltelės česnako
Juodųjų pipirų
Supjaustykite pievagrybius vidutiniais griežinėliais, dėkite į salotų patiekimo indą, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus baltojo vyno acto, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite, pievagrybiai lengvai pasimarinuos.
Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių).
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, džiovintus pomidorus vidutiniais gabaliukais (nepjaustykite smulkiai). Supjaustykite avokadą. Viską dėkite į lėkštę kartu su mocarelos rutuliukais.
Sudėkite išvirtus, atvėsintus mėgstamus makaronus, konservuotą tuną.
Susmulkinkite petražoles, suberkite į indą. Įtarkuokite česnaką.
Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, paskaninkite citrinos žievele. Viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų, gerai išmaišykite ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Svogūną salotose galite keisti poru arba dėti juos abu.
· Galite salotas valgyti iš karto arba palaukti, kol ingredientai įsigers visų skonių.
· Tuną galite keisti karšto rūkymo lašiša ar skumbre.
· Baltojo vyno actą galite keisti kitu mėgstamu actu, atkreipkite dėmesį į rūgštumą. Jei per rūgštu, galite įdėti medaus ar cukraus.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt