Salotos su kiaulienos karbonadu ir obuolių padažu
- 2020-02-26
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
400 g kiaulienos nugarinės
2 kiaušinių
150 g džiūvėsėlių
3 riekelių itališkos duonos
30 g garstyčių
50 g obuolių uogienės
2 skiltelių česnako
100 g alyvuogių aliejaus
400 g mėgstamų salotų lapų
1 mėlynojo svogūno
125 g gervuogių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonomis riekelėmis ir išmuškite bukąja peilio dalimi arba plaktuku. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. „Paniruokite“ į kiaušinių plakinį ir džiūvėsėlius. Perdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
3. Į kepimo pabaigą šalia įdėkite kepti kubeliais pjaustytą itališką duoną, ją pagardinę prieskoniais ir šlakeliu aliejaus.
4. Padažui sumaišykite garstyčias, obuolių uogienę, druską, pipirus ir traiškytą česnaką. Stipriai maišydami iš lėto supilkite alyvuogių aliejų.
5. Lėkštėje serviruokite salotų lapus, pjaustytą svogūną, gervuoges, keptą ir supjaustytą karbonadą bei duonos skrebučius. Apšlakstykite obuolių padažu.