Ir šventėms, ir kasdienai. Šio patiekalo su grikiais, ožkų pieno sūriu, burokėliai, avokadais receptą verta įsiminti.
Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.
Grikių ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:
2 vidutinių virtų AUGA burokėlių
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto medaus
Citrinos sulčių
Citrinos žievelės
1 šaukštelio cinamono
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
3 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto aliejaus
2 saujų virtų grikių
1 saujos gražgarsčių
2 prinokusių avokadų
100 g ožkos sūrio
½ saujos granatų sėklų
Kelių gervuogių
1. Padažui: alyvuogių aliejų sumaišykite su garstyčiomis, citrinos sultimis, medumi, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite.
2. Burokėlius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, pagardinkite cinamonu, SANTA MARIA akmens druska, SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“, užpilkite balzaminio acto, apšlakstykite aliejumi ir lengvai permaišykite.
3. Į lėkštę dėkite grikius, juos sumaišykite su paruoštu padažu. Sudėkite burokėlius. Užberkite gražgarsčių. Avokadus nulupkite, išskobkite, supjaustykite ir dėkite ant gražgarsčių. Iš ožkos sūrio suformuokite rutuliukus ir dėkite ant salotų. Suberkite gervuoges ir granatų sėklas. Pabarstykite druskos ir juodųjų pipirų.
Skanaus!