Sočios ir gaivios salotos su rūkyta žuvimi yra tas patiekalas, į kurį prie vaišių stalo pirmiausia tiesiasi rankos. Brokolis suteikia šviežumo, pomidorai paįvairina spalvinę gamą, spanguolės „skamba“ šventiškai – trumpai tariant, tai puikus patiekalas ir šventėms, ir kasdienai.
Gaminkite, vaišinkite ir mėgaukitės.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Salotoms pagaminti reikia:
½ vidutinio granato sėklų
1 didelio brokolio
Žiupsnelio druskos
1 saujos vyšninių pomidoriukų
100 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“
½ mėlynojo svogūno
Keleto šaukštų džiovintų spanguolių
1 didelio rūkyto jūros ešerio
10 pekaninių karijų
3–4 šaukštų lukštentų saulėgrąžų sėklų
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Premium“
50 g DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ (patiekti)
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
Granatą ir daržoves nuplaukite.
Brokolį supjaustykite žiedynais. Suberkite į puodą, įpilkite vandens ir apvirkite sūriame vandenyje.
Pomidoriukus perpjaukite per pusę.
GERMANTAS puskietį sūrį „Gouda“ supjaustykite kubeliais, svogūną – pusžiedžiais.
Į dubenį suberkite granatų sėklas, sudėkite pomidoriukus, svogūnus, sūrį, džiovintas spanguoles.
Išdarinėkite ir gabaliukais rankomis susmulkinkite žuvį. Sudėkite į salotas.
Suberkite smulkintas pekanines karijas.
Pakepinkite saulėgrąžų sėklas.
Nupilkite brokolius, perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Suberkite į dubenį kartu su saulėgrąžų sėklomis. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
Dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Premium“ ir viską išmaišykite.
Papuoškite smulkintais brokolių žiedynais ir DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“ drožlėmis. Galite papildomai pagardinti druska ir pipirais.
Prie šių salotų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų.