top of page

Salotos „Po baliaus“


Reikia:

  • 2 apelsinų

  • 2 saliero lapkočių

  • 1 nedidelės romaninės salotos

  • 1 raudonojo svogūno

  • 100 g kietojo sūrio

  • 200 g keptos mėsos

  • Saujelės graikinių riešutų

  • Vido padažo

Vido padažui:

  • 300 ml aliejaus

  • 100 ml sultinio

  • 75 ml acto

  • 12,5 ml balto vyno

  • 5 ml Worchesterio padažo

  • 0,25 ml tabasco padažo

  • 30 g garstyčių

  • 5 g druskos

  • 1,25 g cukraus

  • 0,5 g kario

  • 0,35 kiaušinio trynio (1 putpelės kiaušinio trynio)

  • 12,5 g svogūno

  • 2,5 g česnako

  • Balti pipirai

Medaus-garstyčių padažui:

  • 1 šaukštas garstyčių

  • 1 šaukštas medaus

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 100 ml aliejaus

  • Druskos


Nulupkite ir supjaustykite apelsiną.Salierų lapkočius ir romanines salotas supjaustykite ir lengvai pamaigykite. Pasūdykite, suberkite supjaustytą raudonąjį svogūną ir apelsiną.Suberkite patrupintą kietąjį sūrį, supjaustytą kubeliais mėsą. Graikinius riešutus prieš berdami nuplikykite verdančiu vandeniu.Salotas užtaisykite Vido padažu – ingredientus supilkite į indą ir suplakite blenderiu. Sultinys turi būti šaltas. Jei padažo pasidaryti galimybės neturite, siūlome medaus-garstyčių padažą. Ingredientus suplakite kartu šluotele.

Naujausi įrašai

bottom of page