Reikia:
2 apelsinų
2 saliero lapkočių
1 nedidelės romaninės salotos
1 raudonojo svogūno
100 g kietojo sūrio
200 g keptos mėsos
Saujelės graikinių riešutų
Vido padažo
Vido padažui:
300 ml aliejaus
100 ml sultinio
75 ml acto
12,5 ml balto vyno
5 ml Worchesterio padažo
0,25 ml tabasco padažo
30 g garstyčių
5 g druskos
1,25 g cukraus
0,5 g kario
0,35 kiaušinio trynio (1 putpelės kiaušinio trynio)
12,5 g svogūno
2,5 g česnako
Balti pipirai
Medaus-garstyčių padažui:
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas medaus
50 ml citrinų sulčių
100 ml aliejaus
Druskos
Nulupkite ir supjaustykite apelsiną.Salierų lapkočius ir romanines salotas supjaustykite ir lengvai pamaigykite. Pasūdykite, suberkite supjaustytą raudonąjį svogūną ir apelsiną.Suberkite patrupintą kietąjį sūrį, supjaustytą kubeliais mėsą. Graikinius riešutus prieš berdami nuplikykite verdančiu vandeniu.Salotas užtaisykite Vido padažu – ingredientus supilkite į indą ir suplakite blenderiu. Sultinys turi būti šaltas. Jei padažo pasidaryti galimybės neturite, siūlome medaus-garstyčių padažą. Ingredientus suplakite kartu šluotele.