Salmorejo – tai dar viena, bet visiškai kitokia pomidorų sriuba, populiariaus gaspačo pusseserė. Tiršta, kremiška, šalta, gaivinanti sriuba yra vasaros komforto maistas ne tik Ispanijoje.
2 asm.
Sriubai pagaminti reikia:
3 pomidorų
100 g čiabatos
1 šaukšto baltojo vyno acto
2 šaukštų degtinės
100 ml vandens
1 saujos vyšninių pomidorų
1 virto kiaušinio
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
40 g serano kumpio
1 saujos bazilikų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Pomidorus supjaustykite stambiais gabaliukais, dėkite čiabatą, supilkite actą, degtinę ir vandenį. Palaikykite užmerkę apie 5 min.
Gautą masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, pagardinkite druska ir pipirais.
Vyšninius pomidorus ir virtus kiaušinius supjaustykite ketvirčiais.
Į dubenį supilkite šaltą pomidorų sriubą, sudėkite virtus kiaušinius ir vyšninius pomidorus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite serano kumpį ir užberkite šviežiai grūstų pipirų, papuoškite bazilikų lapeliais.
PATARIMAI:
Suplakite sriubą ir paragaukite, jei ji per rūgšti, galite įdėti medaus arba cukraus. Patiekite gerai atšaldytą.
Skanaus.