top of page

Saldžios nuodėmės, dėl kurių verta aplankyti Pietų Korėją. Į savo obuolių pyragą net nepažiūrėsite

Visuomet sakome, kad nėra šalies, į kurią nebūtų verta vykti turint vienintelį tikslą – norą iš peties pavalgyti. Kalbėdami apie desertines keliones, pastebėjome, kad yra viena šalis, neturinti sau lygių. Tai – Pietų Korėja, kur desertai atrodo taip gundančiai, kad kartą juos pamatęs „Instagram“ negali nustoti apie juos svajojęs, arba kitu atveju – visai neprimena desertų. Dėl šios priežasties sudarėme desertų detektoriumi patikrintą rekomendacijų sąrašą. Į savo obuolių pyragą net nebenorėsite pažiūrėti.

Macarons ledai. Šį kartą sąrašą pradėsime nuo skanėsto, kuris ant bangos yra visame pasaulyje: pradedant karštąja Australija ir baigiant lietingąja Anglija. Tačiau korėjiečių mosikuojant macarons ledais jau nepriviliosi, nes būtent jie vieni pirmųjų nusprendė smulkutį prancūzišką desertą išpūsti iki kelių kąsnių ledų giganto.

Patbingsu. Tai vienas tradicinių Korėjos desertų, pagamintų iš itin smulkaus saldinto ledo. Dažniausiai ant ledų viršukalnės puikuojasi smulkintas vaisius, sutirštintas pienas, sirupas ir saldintos raudonosios pupelės. Tačiau jeigu šios išbraukiamos iš sąrašo, desertą būtina pervadinti – bingsu.




Gėlių vazonai. Prieš porą metų atsidarius kavinei „The banana tree“, Korėjoje iš karto pradėjo sklisti kalbos apie stilingą kavinukę, siūlančią paskanauti gėlių. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kiek keistas desertas, tačiau paskanauti tokio vazonėlio keliauja ne vienas gėlių mylėtojas.

Ttongppang. Nenuostabu, kad korėjiečiai turi ypatingą priklausomybę duonos gaminiams. Šis desertas taip pat yra vienas tokių, pardavinėjamų Korėjos gatvėse. Labiausiai nuostabą kelia gaminio forma ir neišpasakytas jo populiarumas. Originalu, bet ar viliojančiai išvaizdu?



Ryžių pyragai. Iš ryžių gaminami tteok pyragai yra vienas mylimiausių tradicinių patiekalų Korėjoje. Nė viena šventė negalėtų būti vadinama didinga ar įsimintina, jei ant stalo nesipuikuos bent vienas iš šių gražuolių. Apsilankius tokioje šventėje ne Korėjos gyventojams problema būtų tik viena – pyragus jie dažnai sumaišytų su tikrais gėlių vainikais.



Bungeo – ppang. Korėjiečių mėgstamiausių saldumynų sąrašas tikrai negalėtų būti užbaigtas be žuvų formos pyragėlių, įdarytų saldinta raudonųjų pupelių pasta. Korėjoje jau daugybę metų šie pyragaičiai yra vieni populiariausiųjų gatvėse! Žinoma, kaip ir visus desertus, taip ir šias karpių žuvytes dabar madinga pripildyti ledais.


Bananų skonio pienas. 1974 metais Pietų Korėjoje pradėtas gaminti bananų skonio pienas pasižymi ne tik išskirtinu buteliuku, bet ir nenukonkuruojamu pardavimų skaičiumi. Pasak pieną gaminančios įmonės „Binggrae“, Korėjoje šio pieno kiekvieną dieną parduodama apie 8 tūkstančiai buteliukų, o visoje šalyje – daugiau nei 6 milijardai. Jau daugiau nei 40 metų besitęsianti bananų manija Korėjoje!

Skrudinta medaus duona. Sąžinė neleistų šį desertą pavadinti duonos gabalėliu, nes jis didesnis už ketvirtį kepsnio. O ir pagamintas jis iš baltos duonos tikrai ne vienam kąsniui paragauti. Didelės masės lipnios, minkštos, slystančios duonos. Tokį desertą neilgai užtruktumėte pasigaminti ir patys namuose. Tereikia baltos duonos skrebučių, sviesto ir medaus. Galiausiai saldumo dozę vainikuoja įvairiausi skanėstai ant viršaus!




Naujausi įrašai

bottom of page