Nustebinkite ne tik vaikus, bet ir kitus šeimos narius. Pagal Alfo receptą pagaminkite mini picų, kurios gali būti tiek pagrindiniu patiekalu, tiek desertu!
#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia
Amerikietiškoms mini picoms pagaminti reikia:
4–5 aviečių
1–2 braškių
50 g kietojo sūrio
100 g mocarelos
50 g vytinto pjaustyto kumpio
100 g vytintų dešrelių
2–3 šaukštų šokoladinio kremo
40 g baltojo šokolado gabaliukų
40 g juodojo šokolado gabaliukų
Saujos mini zefyrų
3–4 šaukštų pomidorų padažo
Šakelės bazilikų
5–6 šilauogių
Picų tešlai:
350 g miltų
1 g sausų mielių
5 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
10 g druskos
215 g TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
10 ml alyvuogių aliejaus
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir druską. Į dubenį su miltų mase pilkite TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, alyvuogių aliejų, sumaišykite ir rankomis išminkykite tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir laikykite 12–24 val., kol tešla subręs.
Avietes perpjaukite per pusę, braškes supjaustykite mažomis skiltelėmis. Kietąjį sūrį sutarkuokite, mocarelą ir vytintą kumpį suplėšykite. Vytintas dešreles supjaustykite griežinėliais.
Gautą picos tešlą iškočiokite ir su formelėmis arba stiklinės pagalba išspauskite apskritimus, dėkite į VORTEX kepimo popieriumi išklotą skardą ir su stiklinės dugnu įspauskite mini picų tešlos centrus, kad susidarytų storesni krašteliai ir plonesnis vininis padas.
Trečdalį picų ištepkite šokoladiniu kremu, dėkite baltojo ir juodojo šokolado gabaliukus ir mini zefyrus. Likusias picas ištepkite pomidorų padažu, pabarstykite kietuoju ir plėšytu mocarelos sūriais. Ant pusės sūriais pabarstytų picų dėkite pjaustytas dešreles.
Picas kepkite iki 230 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 5–6 min. arba kol gražiai apskrus ir tešla iškeps. Ant picų su šokoladu dėkite šilauoges, braškes ir avietes. Ant picų tik su sūriu dėkite plėšytą vytintą kumpį. Ant picų su dešrelių gabaliukais dėkite po baziliko lapelį ir patiekite.
Skanaus!
Picas Alfas patiekė IITTALA induose: