top of page

Saldžiarūgštės ir traškios pagrilintos daržovės (Receptas)

Daržovių salotos yra būtinos ir neišvengiamos, nesvarbu, valgote grilio patiekalus ar orkaitėje keptą vištą.

Pabandykite daržoves salotoms... lengvai pagrilinti, kad išliktų traškios ir sultingos, bet įgautų tą ypatingą dūmo poskonį. Lengvas receptas, kurį verta įsiminti.


traškios pagrilintos daržovės, Alfo Ivanausko receptas

Pagrilintoms daržovėms pagaminti reikia:

  • 1 kekės vyšninių pomidorų

  • 2 mažų romaninių salotų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 morkos

  • 3 pievagrybių

  • 1 paprikos

  • 5 šaukštų WOWMAMA salotų padažo „Balsamico“

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto smulkintų mėgstamų žolelių (petražolių)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  1. Supjaustykite daržoves mažesniais gabalėliais ir juostelėmis, apšlakstykite aliejumi ir įtrinkite juo daržoves (galite tai padaryti su rankomis arba teptuku).

  2. Apkepkite daržoves ant grilio (kepkite daržoves atitinkamai pagal jų dydį ir kietumą: mažesnes daržoves laikykite ties grilio kraštu, didesnes viduryje), bet ne per ilgai, apie 5 minutes, kad viduje daržovės išliktų traškios.

  3. WOWMAMA salotų padažą „Balsamico“ pilkite į pašildytą dubenį, supilkite baltojo vyno actą, berkite druską, pipirus, smulkintas petražoles ir viską išmaišykite.

  4. Karštas daržoves apliekite šiltu padažu ir patiekite.


ALFO PATARIMAI:

  • Ypatingai siūlau išbandyti keptas mažas romanines salotas.

  • Šiose salotose itin tinka pievagrybiai.

  • Morkas supjaustykite skustuku pailgomis juostelėmis, taip jos greičiau iškeps ir bus skaniau valgyti.

  • Prie šių salotų galite patiekti ir šviesios mėsos, pavyzdžiui, vištienos. Taip turėsite labai skanias ir sočias salotas.

  • Vietoj petražolių galite naudoti kitas mėgstamas žoleles. Labai skanu kalendros ir mėtos.

  • Norint papildomo aštrumo galite įdėti aitriųjų paprikų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page