Saldūs pusryčiai: desertinė ryžių košė su šaltalankiais
- vmgonline
- 2020-01-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-01-11
Lengvas ir geras receptas pusryčiams ir svečiui pavaišinti. Ryžių pudingas su šaltalankių tyre.

4 asm.
Gaminimas 5 min.
Virimas 20 min.
Ryžių košei su šaltalankiais reikia:
1 stiklinės apvalių ryžių
5 stiklinių pieno
100 ml grietinėlės
1 vanilės ankšties
40 g cukraus
4 šaukštų šaltalankių tyrės
Iš vakaro užmerkite įpjautą vanilės ankštį grietinėlėje. Laikykite šaldytuve.
Į puodą suberkite ryžius, supilkite 1 stiklinę pieno, cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite. Kai pamatysite, jog skysčio mažėja, supilkite grietinėlę. Vanilės ankšties kol kas neišimkite – tegul paverda su ryžiais. Nuolat maišydami vėl po truputį pilkite pieną. Kai ryžiai suminkštės ir bus skystoki, nukaiskite. Išimkite vanilės ankštį.
Patiekite ryžius su šaltalankių tyre arba uogiene.
Skanaus!