Pica gali būti labai ir maksimaliai augalinė. Rekomenduojame išbandyti bemėsės, artišokų pilnos picos, kurios pagrindas – iš saldžiųjų bulvių, receptą.
4 asmenims
Saldžiųjų bulvių picai su artišokais pagaminti reikia:
Pagrindui:
2 didelių saldžiųjų bulvių
1 šaukšto „chia“ sėklų
2 šaukštų linų sėmenų
6 šaukštų drungno vandens
140 g avižinių dribsnių
30 g migdolų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto obuolių acto
žiupsnelio česnakų miltelių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
druskos
Įdarui:
75 g kelias minutes kepintų špinatų
kelių šaukštų pomidorų padažo
200 g artišokų aliejuje (arba konservuotų artišokų)
150 g alyvuogių
100 g tofu sūrio
1. Saldžiąsias bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir išvirkite, kol suminkštės – apie 15 min. Tuomet nukoškite, atvėsinkite ir sutrinkite.
2. „Chia“ sėklas ir linų sėmenis užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti apie 10 min., kol susidarys lipnumas.
3. Avižinius dribsnius ir migdolus susmulkinkite maisto smulkintuvu arba kavamale.
4. Sumaišykite juos su aliejumi, actu ir prieskoniais. Taip pat į bendrą masę įmaišykite trintas bulves ir sėklų mišinį.
5. Išmaišykite tešlą ir ant kepimo popieriumi išklotos formos suformuokite apvalų padą.
6. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., kol padas sutvirtės.
7. Tuomet atsargiai išimkit formą iš orkaitės, ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite
likusius ingredientus ir kepkite dar 5 min.
Skanaus!