Jeigu mėgstate kavą ir šokoladą, būtinai turite išbandyti šį saldų nuodėmės vertą desertą: šokoladinį kremą su kava.
Šokoladiniam kavos kremui paruošti reikia:
200 g juodojo šokolado
100 ml espresso
150 ml plakamosios grietinėlės
Žiupsnelis malto cinamono
Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
Šokoladinių triufelių (papuošti)
1. Šokoladą sukapokite smulkiais gabaliukais arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
2. Grietinėlę pakaitinkite su prieskoniais, iki užvirs. Sumaišykite su kava.
3. Gautu skysčiu užpilkite šokoladą ir išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje ne trumpiau nei 3 valandas, retkarčiais pamaišykite.
4. Prieš patiekdami sudėkite į nedideles stiklines ir papuoškite šokoladiniais triufeliais.
Gardžių atradimų.