Mėgstate baklažanus? Pasigaminkite sočias keptų baklažanų salotas, kurioms nereikės jokios mėsos ir galės pavaduoti pagrindinį patiekalą.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Salotoms su baklažanu pagaminti reikia:
1 nedidelio baklažano
Žiupsnelio KOTANYI druskos
100 g romaninių salotų
½ skardinės lęšių
100 g vyšninių pomidoriukų
1 mėlynojo svogūno
5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“ (kepti)
2–3 česnako skiltelių
2 šaukštų bergamotės acto (galite naudoti obuolių ar baltojo vyno)
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
4–5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
3–4 šaukštų granato sėklų
10 mėgstamų riešutų (karijų, migdolų, graikinių)
Mėgstamų prieskoninių žolelių (mėtų, pipirmečių, kalendrų)
Keleto pipirnių stiebelių (nebūtina)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Nupjaukite baklažano viršūnėles, supjaustykite stambesniais kvadratėliais. Užberkite druskos ir įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Tada su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.
2. Ant serviravimo lėkštės sudėkite plėšytas salotas, suberkite lęšius (perplautus vandeniu ir nusausintus), per pusę supjaustytus pomidoriukus, pusę stambesniais gabaliukais pjaustyto svogūno.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite baklažano gabaliukus ir pakepinkite. Prieš kepimo pabaigą įberkite pipirų. Išimkite baklažaną, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir jo pagalba nusausinkite gabaliukus. Suberkite į indą dar karštus, įtarkuokite česnako skilteles, įpilkite acto, sirupo, aliejaus „Extra Virgin“, suberkite likusią pusę pjaustyto svogūno ir granatų sėklas. Viską išmaišykite.
4. Baklažanų pagardą dėkite ant serviravimo lėkštėje esančių ingredientų, berkite riešutus, dėkite žoleles, pipirnes.
ALFO PATARIMAI:
· Lęšius galite pakeisti pupelėmis arba avinžirniais.
· Jei neturite riešutų, galite jų nedėti.
· Puikiai tinka valgyti šiltas, bet skanios ir šaltos.
· Romanines salotas galite keisti kitomis švelnaus skonio salotomis: garbanotosiomis, sultenėmis.
Skanaus!