Šventės yra smagus iššūkis tiems, kurie mėgsta iššūkius, ypač kulinarinius. Kuo nustebinti visko jau prisiragavusius, viskuo sočius ir nežinančius, ko dar galėtų norėti?
Išradingas paprastumas – visada geras atsakymas. Traškios, gaivios, aromatingos, pikantiškos ir skonių turtingos meksikietiškos salotos labai gerai „skambės“ ir ant vaišių stalo, ir šventėms jau pasibaigus.
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Meksikietiškoms salotoms pagaminti reikia:
50–70 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“
4 griežinėlių konservuotų ananasų
½ mėlynojo svogūno
1–2 šaukštų SPILVA Chalapos paprikų griežinėlių
10 vyšninių pomidoriukų
2–3 šaukštų konservuotų kukurūzų
½ citrinos
170 g KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais
Šlakelio aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
1 avokado
1 saujos GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio mini krekerių
4–6 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“
Keleto DŽIUGAS traškių sūrio rutuliukų
Keleto šviežių bazilikų šakelių
1. GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“ supjaustykite kubeliais, konservuotus ananasus – panašaus dydžio gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais, iš stiklainio išimkite SPILVA Chalapos paprikas. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite per pusę. Viską suberkite į dubenį.
2. Sudėkite konservuotus kukurūzus, įspauskite citrinos sulčių.
3. KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais supjaustykite nedideliais pailgais gabaliukais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais ir apkepinkite iš visų pusių.
4. Į serviravimo lėkštes dėkite salotų, iškeptos antienos, įpjaustykite avokado, dėliokite GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio mini krekerius. Įspauskite SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“.
5. Užberkite rankomis traiškytų DŽIUGAS traškių sūrio rutuliukų
6. Papuoškite bazilikų lapeliais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.