10–12 asm.
Gaminimas 5 min.
Virimas 20 min.
Reikia:
300 ml plakamosios grietinėlės
100 ml pieno (3,2 % riebumo)
150 g cukraus
50 ml medaus
50 g sviesto
Žiupsnelio druskos
1 vanilės ankšties
Nedidelę skardelę (maždaug 20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
Vanilės ankštį išskobkite ir sėklytes sudėkite į prikaistuvį. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite ir užvirinkite. Nustatykite mažą kaitrą ir kaitinkite nuolat maišydami. Šiuo atveju labai svarbu maišyti ir neperkaitinti, nes mišinys pradės labai greitai karamelizuotis.
Pirmiausia paviršiuje susidarys smulkūs burbulai, po to masė taps tiršta ir glotni. Kai masė bus tiršta ir pakeis spalvą į gintarinę, tada užlašinkite masės ant šaltos lėkštutės – jei lašelis sustings, galima išpilstyti.
Sukrėskite visą masę ant popieriaus maždaug 1 cm aukščiu. Išlyginkite ir palikite sustingti.
Supjaustykite norimos formos saldainiais ir suvyniokite į celofaną arba popierių.
Skanaus!