Bananų duona yra bene populiariausias duonos pyragas visame pasaulyje ir vienas skaniausių būdų sunaudoti pernokusius bananus. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti. Išbandykite veganišką receptą.
8–10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45–50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Veganiškai bananų duonai pagaminti reikia:
4 prinokusių bananų
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
80 ml aliejaus
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
150 g speltų miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
50 g juodojo šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę pailgą formą (10x30 cm).
Bananus sutrinkite šakute. Gali likti ir didesnių gabaliukų. Supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Viską išmaišykite.
Sumaišykite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sumaišykite kartu sausus ir skystus ingredientus. Sukrėskite tešlą į formą.
Šokoladą sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite. Smulkintu šokoladu pabarstykite pyrago viršų.
Kepkite apie 45 min. Patikrinkite, ar iškepė, plonu mediniu iešmeliu. Kepkite, kol iešmelis bus sausas ir neaplipęs tešla.
Išimkite pyragą, 5–10 min. aušinkite formoje, o po to išimkite ant grotelių.
Skanaus!