Picai su braškėmis pagaminti reikia:
Tešlai:
7 g sausų mielių
15 g cukraus
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių
aliejaus
Įdarui:
250 g rikotos sūrio
250 g braškių
50 g migdolų
1⁄2 granato
2 šaukštų cukraus sirupo
uogų papuošimui
kelių šakelių šviežių mėtų
1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos padą ištepkite rikota.
6. Išdėliokite pjaustytas braškes ir kepkite iki 230 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 min. Tuomet apibarstykite migdolais ir kepkite dar 1 min.
7. Iškepę apibarstykite uogomis, granatų sėklomis. Patiekite apšlakstę cukraus sirupu ir apibarstę mėtomis.
Gardžių atradimų.