top of page

Saldi pica su braškėmis (Receptas)


saldi pica su braškėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Picai su braškėmis pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 15 g cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių

  • aliejaus

Įdarui:

  • 250 g rikotos sūrio

  • 250 g braškių

  • 50 g migdolų

  • 1⁄2 granato

  • 2 šaukštų cukraus sirupo

  • uogų papuošimui

  • kelių šakelių šviežių mėtų


1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos padą ištepkite rikota.

6. Išdėliokite pjaustytas braškes ir kepkite iki 230 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 min. Tuomet apibarstykite migdolais ir kepkite dar 1 min.

7. Iškepę apibarstykite uogomis, granatų sėklomis. Patiekite apšlakstę cukraus sirupu ir apibarstę mėtomis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page