6-8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 150 °C
Sūrio pyragui pagaminti reikia:
Pagrindui:
80 g migdolų
6–8 minkštos datulės
Sūrio masei:
600 g kreminio sūrio
200 g baltojo šokolado
50 g „Panevėžio +” ekologiško cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Apvalią 18 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Migdolus susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite datules ir viską susmulkinkite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite.
3. Ištirpinkite baltąjį šokoladą.
4. Sūrį sumaišykite su baltuoju šokoladu, po to suberkite cukrų, išmaišykite.
5. Įkulkite kiaušinius, vėl išmaišykite ir suberkite miltus. Svarbu neprisotinti masės oru, tad maišyti reikia lėtai šaukštu arba mentele, neplakti.
6. Sūrio masę užpilkite ant pagrindo. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Sūrio pyragą aušinkite orkaitėje, po to ištraukite. Iš formos išimkite tik visiškai ataušusį, geriausia – po nakties, praleistos šaldytuve. Mes viršų pabarstėme tarkuotu juoduoju šokoladu.
Gardžių atradimų.