Sūdytos naminės karamelės receptas – dovana visiems smaližiams. Galima tiesiog kabinti šaukštu, galima glaistyti desertus. Savaitgalio blynus – taip pat.
Gaminimo laikas: 15 min.
Porcijų skaičius: 1 stiklainis
Sudėtingumo lygis: lengvas
Sūdytai naminei karamelei reikia:
Stiklinės DANSUKKER balto cukraus
Apie 80 g sūdyto sviesto
100 ml grietinėlės
Šaukštelio druskos
Kaitlentę galite įsigyti www.pigu.lt
1. Puode ant silpnos ugnies po truputį ištirpinkite cukrų (atsargiai – nesudeginkite!).
2. Po šaukštą į cukrų atsargiai dėkite sviestą ir grietinėlę, kad ingredientai „neatsiskirtų“. Maišykite tol, kol gausite vientisą ir norimos konsistencijos masę.
3. Galiausiai pasūdykite karamelę druska.
4. Šią karamelę galite dar ilgai laikyti sandariame stiklainyje.
PATARIMAI:
- Cukrų tirpdykite labai lėtai ir palengva, nes tirpdant greitai yra didesnė tikimybė jam prisvilti.
- Geriausia naudoti 35 % riebumo grietinėlę.
- Persūdžius karamelę įmaišykite šaukštą nesūdyto sviesto.
Video receptas:
Skanaus!