Alfas atskleidė, kaip paruošti gardžius rutuliukus, kurie iš išorės primins spurgas, tačiau iš tikro bus lyg itališki arančinai.
Video receptą žiūrėkite čia
4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Ryžių spurgoms pagaminti reikia:
2 svogūnų
5–6 skiltelių česnako
1 l OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
200 g „Arborio“ ryžių
½ stiklinės VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno
750 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio
160 g CALVO konservuoto tuno alyvuogių aliejuje
70 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
100 g SPILVA marinuotų paprikų
1 raudonėlio šakelės
Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
175 g RAMBYNO lydyto sūrelio su žolelėmis
50 g miltų
2 kiaušinių
50 g KIKKOMAN džiūvėsėlių „Panko“
1. Svogūnus ir česnaką supjaustykite smulkiai.
2. ZYLE keptuvėje su nuimama rankena įkaitinkite 3–4 šaukštus OBELIŲ čili pipirų
skonio rapsų aliejaus ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 2–3 min., kol suminkštės.
3. Apkepus daržovėms, į keptuvę suberkite ryžius ir vis maišydami pakepinkite dar 2–3 min., kol ryžiai pasidarys skaidrūs.
4. Supilkite VORUTA nealkoholinį baltąjį vaisių ir (ar) uogų vyną, nugarinkite.
5. SUKČIUS natūralų daržovių sultinį supilkite per 2–3 kartus ir ryžius virkite apie 15–20 min.
6. CALVO konservuotą tuną alyvuogių aliejuje sumaišykite su tarkuotu DŽIUGAS 12
mėn. brandinimo kietuoju sūriu „Mild“, kubeliais pjaustytomis SPILVA marinuotomis paprikomis ir šviežio raudonėlio lapeliais.
7. Viską pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
8. Į išvirusius ryžius įmaišykite RAMBYNAS lydytą sūrelį su žolelėmis ir gerai išmaišykite.
9. Gautą masę laikykite šaldytuve apie 1 val., kol visiškai atvės ir sustings.
10. Prikaistuvyje įkaitinkite likusį aliejų ant vidutinės kaitros.
11. Iš sustingusios ryžių masės, šlapiomis rankomis, formuokite norimo dydžio spurgas ir
į vidų dėkite tuno įdaro.
12. Suformuokite rutuliukus ir juos apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir KIKKOMAN džiūvėsėliuose „Panko“.
13. Apvoliotus ryžių rutuliukus kepkite įkaitusiame aliejuje apie 4–5 min., vis apversdami, kad visi šonai tolygiai apskrustų.
14. Iškeptus arančinus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Gardžių atradimų.