Be mėsos, be pieno, be kiaušinių. Ruginės duonos skrebučiai su keptu moliūgų ir sūdytos lašišos gabalėliais labai tiks Kūčių vakarienės stalui. Gal kiek neįprasti, netradiciniai, tačiau keičiamės mes, keičiasi ir tradicijos. Nebijokite pasiūlyti kažką naują.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
4 asm.
Ruginės duonos skrebučiai su keptu moliūgų ir sūdyta lašiša:
1 sviestinio moliūgo
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
2 šaukštų SACLA kaparėlių
1 saujos petražolių lapelių
1 šaukšto citrinų sulčių
8 riekelių duonos su sėklomis
200 g sūdytos lašišos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Sviestinį moliūgą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Rankiniu trintuvu sutrinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, česnako skilteles, druską, pipirus ir džiovintus čiobrelius.
Gautu marinatu ištrinkite pjaustytą moliūgą. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25 min.
Rankiniu trintuvu sutrinkite likusį alyvuogių aliejų, SACLA kaparėlius, petražolių lapelius ir citrinų sultis.
Duoną apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 1–2 min.
Ant apskrudintos duonos tepkite kaparėlių ir petražolių padažą, dėkite iškepusį moliūgą ir sūdytą lašišą.
Gardžių atradimų.