25 cm skersmens forma
10 asm.
Keksui pagaminti reikia:
5 kiaušinių
1 1/2 miltų (405 D)
1 1/2 stiklinės cukraus
1 1/2 stiklinės pieno
1 1/2 stiklinės rapsų aliejaus
1 vanilės ankšties
1 1/2 pakelio kepimo miltelių
1 stiklinės razinų
150 ml romo
Sviesto (Formai ištepti)
Cukraus miltelių keksui apibarstyti
Kiaušinius išplakite su cukrumi, pilkite pieną, aliejų, dėkite vanilės ankštį.
Viską maišydami po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.
Razinas nuplaukite, užpilkite romu ir palaikykite per naktį. Tada nukoškite, nusausinkite ir berkite į kekso tešlą.
Kekso formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 min. Su pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Jeigu iškepė, ištrauktas pagaliukas turi būti neaplipęs tešla.
Iškepusį keksą palaikykite formoje 10 min. , tada apverskite ir gausiai apibarstykite cukrumi.
Gardžių atradimų.