Romo boba
- 2020-02-08
- 1 min. skaitymo

8-10 asm.
Gaminimas 4 val.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
I etapas:
100 g miltų
100 ml šilto vandens
20 g šviežių mielių
II etapas:
300 g miltų
130 ml šilto vandens
Žiupsnelio druskos
100 g ištirpinto sviesto
100 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus
30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinio
1 trynio
50 g geltonųjų razinų
Sirupui:
260 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus
300 ml vandens
50 ml romo arba brendžio + romo esencijos
Glajui:
200 g DANSUKKER cukraus miltelių
20 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo
40 ml romo
1. Sumaišykite pirmojo etapo produktus ir palikite šiltoje vietoje, kol mielės suaktyvės. Mielių tirpalą sumaišykite su antrojo etapo produktais ir išminkykite. Palikite kildintis 2 val. perminkydami 2 kartus.
2. Sviestu patepkite 8–10 formelių, sudėkite tešlą į formeles. Kildinkite apie 50 min., po to kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min. Išimkite ir ataušinkite. Bobas palikite parai atviroje vietoje.
3. Išvirkite sirupą iš vandens ir nerafinuoto cukranendrių cukraus, šiek tiek atvėsinkite. Įpilkite romo arba brendžio su romo esencija.
4. Glajui išmaišykite persijotus cukraus miltelius su šviesiuoju sirupu ir romu. Lengvai pašildykite.
5. Bobas subadykite ilgu mediniu iešmeliu. Gausiai prisotinkite sirupu iš visų pusių bobas nardindami į sirupą. Paviršių padenkite glajumi.