top of page

Rikotos sūrio ir špinatų blyneliai su rikotos ir česnakų kremu (Receptas)

Labai lengvai pagaminami, purūs, lengvi kaip pūkas ir ypatingai skanūs nesaldūs blyneliai, kurie tiks ir pusryčiams, ir vakarienei. Patiekti su pomidorų salotomis ir česnakiniu rikotos kremu šie blyneliai sulauks tikrai ne vienadienio pripažinimo.

rikotos blyneliai su špinatais, česnakų kremas, blynai, Alfo receptai
VMG nuotr.

Apie 12 vnt.

Blynelių tešlai paruošti reikia:

Keptiems česnakams:

  • kelių galvučių česnako

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Blyneliams:

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1 šaukštelio druskos (cukinijai)

  • 200 g špinatų

  • 3 didelių kiaušinių

  • 120 g rikotos sūrio

  • 150 g miltų

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • aliejaus (kepti)

  • šviežių pomidorų (patiekti)

  • smulkiavaisių pomidoriukų su šakelėmis (papuošti)

  • žiupsnelio druskos

Rikotos ir keptų česnakų kremui:

  • 250 g rikotos sūrio

  • 2–4 skiltelių kepto česnako

  • 2–3 šaukštų lydyto sūrelio

  • kelių šaukštų pieno

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • šlakelio citrinos sulčių

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Šiam receptui reikės tik kelių skiltelių česnakų, bet galite pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių.

  2. Nupjaukite česnako galvučių viršūnėles ir sudėkite į kepimo formą.

  3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 205 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet atvėsinkite ir išspauskite skilteles.

  4. Cukinijas sutarkuokite, įmaišykite druską ir palikite pastovėti apie 10 min.

  5. Tuomet naudodami ploną audeklą arba kiaurasamtį nuspauskite cukinijas, kad išbėgtų kuo daugiau vandens.

  6. Kiaušinius išplakite su rikota, suberkite miltus, kepimo miltelius ir pagardinkite druska.

  7. Įmaišykite tarkuotas cukinijas ir špinatus.

  8. Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus šaukštu suformuokite blynelius. Kepkite juos ant vidutinės kaitros po maždaug 3 min. iš abiejų pusių.

  9. Iškepusius blynelius nusausinkite ant popierinės servetėlės ir laikykite šiltoje orkaitėje, kol baigs kepti visi.

  10. Paruoškite rikotos kremą: išplakite visus reikalingus ingredientus ir patiekite su paruoštais blyneliais ir pjaustytais pomidorais. Apibarstykite žiupsneliu juodųjų pipirų ir papuoškite smulkiavaisiais pomidoriukais (jeigu turite).


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page