Niekada nevėlu atrasti dar vienus mėgstamiausius blynelius. Šie rikotos blyneliai rizikuoja tapti pačiais mėgstamiausiais, nes neįmanoma atsispirti ne tik jų purumui, bet ir nostalgiško skonio įdarui – glaistyto sūrelio gabalėliui. Nustebinkite namiškius šia saldžia naujiena.
Tobulai tinka pusryčiams ir vakarienėms, bet gali būti, kad vaikai prašys jų vietoj gimtadienių tortų.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Rikotos blyneliams pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelio druskos
⅓ citrinos žievelės
1½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro
150 g rikotos
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto aliejaus (+ kepti)
1 saujos šilauogių
1 MAGIJA glaistyto sūrelio su vanile
DANSUKKER miltelinio cukraus (papuošti)
Šviežių mėtų lapelių (papuošti)
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, pasūdykite, išplakite šluotele. Įtarkuokite citrinos žievelės, supilkite DOBILAS ekologišką kefyrą, sudėkite rikotą, išmaišykite.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite, supilkite aliejų ir išmaišykite.
Keptuvėje servetėle paskleiskite aliejų, kad jo nebūtų per daug, iš tešlos formuokite nedidelius blynelius. Uždėkite po keletą šilauogių ir laužyto MAGIJA glaistyto sūrelio su vanile gabalėlius. Užklokite viską tešlos sluoksniu.
Uždenkite keptuvę ir leiskite blyneliams apkepti. Tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Blynelius patiekite apibarstę DANSUKKER milteliniu cukrumi, papuošę šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.