top of page

Riešutinė tarta su morengais (Receptas)

Tikras šventinis gardumynas ir kartu stalo puošmena. Pagaminsite gana greitai ir nesudėtingai, o komplimentų sulauksite ypač daug.

tarta su morengais ir riešutais_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm.

Gaminimas 1 val.

Kepimas 40 min.


Riešutinei tartai su morengais pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto

  • 50 g smulkaus cukraus

  • 120 g miltų

  • 80 g skrudintų lazdynų riešutų

  • 50 g grietinės

  • Žiupsnelio druskos

  • Spanguolių įdarui:

  • 200 g šaldytų arba šviežių

  • spanguolių

  • 200 g cukraus

  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo

Morengui:

  • 4 baltymų

  • 200 g smulkaus cukraus


1. Susmulkinkite riešutus. Į virtuvinį kombainą sudėkite sviestą, cukrų, miltus,

druską ir viską sukapokite iki smulkių kruopelyčių. Sudėkite šaltą grietinę ir

vėl gerai sumaišykite.

2. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Išimkite, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio sluoksniu, išklokite stačiakampę

arba 24 cm skersmens formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus

uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

4. Vėl pašaldykite apie valandą.

5. Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

6. Spanguolių įdarui sumaišykite krakmolą su cukrumi. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukraus ir krakmolo mišinį. Jį užvirinkite ir nukaiskite.

7. Įdarą supilkite ant pakepto pagrindo. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C. Kepkite tartą dar 15 min. Iškepusią tartą atvėsinkite.

8. Į kombaino indą supilkite baltymus, pradėkite juos plakti vidutiniu greičiu, kai paviršiuje susidarys putos, pradėkite berti cukrų. Kai subersite visą cukrų, plakite dar, kol baltymai bus standūs ir blizgantys, laikys formą.

9. Morengą uždėkite ant tartos, apskrudinkite jį virtuviniu liepsnosvaidžiu. Ant pyrago galite užberti uogų.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page