Kaip nuostabiai kvepia švieži smulkiai pakapoti svogūnų laiškai! Visiems pažįstama apetitą žadinanti svogūnų laiškų klasika: grietinė (tobulai dera riebesnė, bet jeigu norite liesiau, grietinę maišykite su natūraliu jogurtu), ridikėliai, druska ir juodieji pipirai. Šių salotų tiesiog būtina atsivalgyti pavasarį, bet Alfas kviečia eiti dar toliau ir išbandyti daugiau gardžių idėjų!
Pyragas. Nuostabus būdas sunaudoti didesnį kiekį svogūnų laiškų – iškepti nesaldų pyragą arba kišą.
Garnyras prie žuvies. Lengvai svieste pakepinkite piršto ilgumo juostelėmis supjaustytus svogūnų laiškus (su galvutėmis), pasūdykite ir patiekite kaip papildomą garnyrą prie to, kurį jau esate pamėgę.
Omletas. Labai skanu smulkiai pakapotų svogūnų laiškų įberti į omleto plakinį ir iškepti –suteikia ne tik spalvos, bet ir dar daugiau apetitą žadinančio kvapo. Beje, omlete svogūnų laiškai tobulai dera su krapais. Receptas čia.
Duonos tešloje. Labai skanu svogūnų laiškų įpjaustyti į kepamos duonos ar kito nesaldaus kepinio tešlą. Tokią duoną, dar šiltą, gardinkite sviestu. Neatsivalgoma! Receptą rasite čia.
Azijietiškos sriubos. Jas ruošdami svogūnų laiškais gardinkite pačioje pabaigoje, kad laiškai sriuboje nebevirtų, o suteiktų jai šviežio gaivaus aitrumo. Receptas laukia čia.
Barščių pagardas. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite, įberkite druskos, palaikykite kelias minutes, kad išsiskirtų eteriniai aliejais ir sultys, sumaišykite su grietine ir šį pagardą dėkite į barščius ar burokėlių sriuba. Aromatas – nokautuojantis!
Užtepėlės. Svogūnų laiškai dera su kiaušiniais, žuvimi, majonezu, todėl labai tinka įvairiausioms užtepėlėms skaninti. Tik svogūnų laiškais gardinkite užtepėlę gardinkite tik prieš pat patiekiant. Nes pastovėję svogūnų laiškai ima tęžti, paleidžia sultis ir gali pagadinti gardų sumanymą.
Šaldyti. Svogūnų laiškus galima šaldyti ir turėti jų atsargų, kad bet kuriuo sezonu galėtumėte gauti iš jų malonumo.
Barstykite viską. O jeigu visai rimtai, tai šviežiais kapotais svogūnų laiškais barstykite viską, ką valgote: nesaldžias pusryčių košes, sumuštinius, įvairiausias salotas, keptus vištienos sparnelius ir t.t. , nes svogūnų laiškuose yra daug, labai daug, mums naudingų medžiagų.
Sėkmės!