top of page

Receptas, kaip sušilti: moliūgų ir lęšių sriuba su panko džiūvėsėliais ir juodaisiais sezamais

Šis sriubos receptas nustebins, nes moliūgo tyrė bus „padažyta" raudonai, kvepės kuminu ir traškės įvairiausiais pabarstukais.



Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba su pabarstukais, receptas, Alfo receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 30 min.


Moliūgų sriubai su raudonaisiais lęšiais reikia:

  • 500 g nuvalyto moliūgo

  • 1 poro baltosios dalies

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 skardinės smulkintų pomidorų, konservuotų savo sultyse

  • ½ stiklinės raudonųjų lęšių

  • 0,5 l sultinio (vištienos arba daržovių)

  • 1 šaukštelio saldžiųjų paprikų

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • Druskos, pipirų

  • 1 šaukštelio harisos

  • Moliūgų sėklų, panko džiūvėsėlių, juodųjų sezamų (patiekti)


1. Daržoves supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą ir kepkite su trupučiu aliejaus. Kai daržovės suminkštės, suberkite lęšius, supilkite sultinį ir konservuotų pomidorų skardinės turinį ir dar pavirkite 15 min.

2. Sudėkite visus prieskonius, harisą užvirinkite. Viską sutrinkite trintuvu.

3. Patiekite sriubą pabarstę moliūgų sėklomis, panko džiūvėsėliais ir juodaisiais sezamais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page