Ravioliams su vėžių padažu pagaminti reikia:
4 kiaušinių
1 šaukštelio druskos
400 g miltų
1 šaukšto aguonų
ĮDARUI:
1 smulkiai supjaustyto mažo svogūno
1 šaukšto sviesto
200 g šviežios smulkintos triušienos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
1 šaukšto kedrinių pinijų
Žiupsnelio druskos
PADAŽUI:
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų rapsų aliejaus
1 skiltelės česnako
½ vidutinio svogūno
150 ml grietinėlės 36 % rieb.
ekologiško vištienos sultinio kubelio
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
150 g marinuotų vėžių uodegėlių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Kiaušinius paplakite su druska, supilkite į persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui.
2. Svogūną pakepinkite svieste, sudėkite šviežią smulkintą triušieną, pabarstykite muskato riešutu ir lengvai apkepkite. Pabaigoje įberkite smulkintų kedrinių pinijų ir pagardinkite druska. Palikite, kad atvėstų.
3. Tešlą iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite virtinius. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 4–5 min.
4. Padažui prikaistuvyje pakepinkite sviestą, rapsų aliejų, sutraiškytą česnako skiltelę, ją išimkite, trumpai pakepinkite gabaliukais supjaustytą svogūną. Supilkite grietinėlę, berkite muskato, juodųjų pipirų, sudėkite ekologišką vištienos sultinio kubelį, vėžių uodegėles ir pakaitinkite.
5. Virtinukus patiekite su padažu ir apibarstykite aguonomis.
Gardžių atradimų.