top of page

Ravioliai su rikota, bazilikais ir šilauogėmis (Receptas)

Ravioliai yra klasikinis italų patiekalas, paprasčiau kalbant – koldūnų rūšis, kuriuos galima lengvai ir gana greitai pasigaminti patiems namuose. Prasideda mėlynių sezonas, tad šilauoges galite keisti šiomis miško uogomis arba maišyti: sauja šilauogių, sauja mėlynių. Gaivu, vasariška, maistinga. Skanaus!


2 asm.

Gaminimas 30 min.


Ravioliams su rikota, bazilikais ir šilauogėmis paruošti reikia:

Tešlai:

  • 4 kiaušinių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 400 g miltų

Įdarui:

  • 300 g rikotos

  • 20 g šviežių bazilikų

  • 50 g šilauogių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 kiaušinio


  • Keleto šilauogių (papuošimui)

  • Mėtų lapelių (papuošimui)

  • TORRES NATUREO ROSE nealkoholinio rausvojo vyno (patiekimui)


1. Kiaušinius paplakite su druska, supilkite į persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui.

2. Rikotą pagardinkite kapotais bazilikais, pjaustytomis šilauogėmis, druska ir pipirais. Išplakite kiaušinį.

3. Tešlą iškočiokite, dėkite rikotos įdaro. Patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu ir uždėkite kitą tešlos lapelį. Gerai suspauskite ir nupjaukite kraštus stikline, kad suformuotumėte apvalius virtinius.

4. Virkite 4–5 min. pasūdytame vandenyje. 

5. Raviolius papuoškite šilauogėmis ir mėtų lapeliais.

6. Prie šio patiekalo puikiai tiks taurė TORRES NATUREO ROSE nealkoholinio rausvojo vyno.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page