Soti ir skani raugintų kopūstų sriuba su abrikosais. Lengvas receptas.
Raugintų kopūstų sriubai su abrikosais reikia:
120 g vytinto kumpio
6-7 džiovintų abrikosų
2 saliero stiebų
1 vid. dydžio svogūno
8-10 šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 sultinio kubelio (arba 1,2 l daržovių arba vištienos sultinio)
30 g krienų
1 nubraukto šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
SANTA MARIA juodųjų pipirų Telicherry
Petražolių arba krapų lapelių patiekti
Grietinės patiekti
Nedideliais kubeliais supjaustykite kumpį, saliero stiebus ir džiovintus abrikosus.
Supjaustykite svogūną ir šoninę vienodo dydžio kubeliais.
Užvirinkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį, išmaišykite. Sudėkite į verdantį vandenį raugintus kopūstus, pavirkite 10-12 min, tada sužerkite kumpio, saliero ir džiovintų abrikosų mišinį ir virkite dar 10-12 min.
Apkepkite šoninę ir svogūnus ir sudėkite viską į sriubą. Virkite dar 5-8 min. Pabaigoje sudėkite krienus, paskaninkite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais Tellicherry.
Užvirinkite ir nukaiskite. Palikite 4-5 min. kad sriuba pastovėtų.
Patiekite su grietine, smulkintais žalumynais ir griežinėliu vytinto kumpio.
Skanaus!