Reikia:
Įdarui:
500 g kubeliais smulkintų rabarbarų
100 g cukraus
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
25 g bazilikų
Trupiniams:
125 g kvietinių miltų
125 g rudojo cukraus
100 g sviesto
2 apelsinų
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1. Rabarbarus su cukrumi kelias minutes pakaitinkite puode, įmaišykite krakmolą.
2. Trupiniams ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Rankomis suformuokite trupinius.
3. Į kepimo formą įberkite ploną sluoksnį trupinių, paspauskite. Tada dėkite rabarbarų sluoksnį, apibarstykite smulkintais bazilikais ir suberkite likusius trupinius.
4. Apie 30 min. kepkite iki 200℃ įkaitintoje orkaitėje.