top of page

Rabarbarų trupiniuotis su rabarbarais


Reikia:

Įdarui:

  • 500 g kubeliais smulkintų rabarbarų

  • 100 g cukraus

  • 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo

  • 25 g bazilikų

Trupiniams:

  • 125 g kvietinių miltų

  • 125 g rudojo cukraus

  • 100 g sviesto

  • 2 apelsinų

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • žiupsnelio druskos


1. Rabarbarus su cukrumi kelias minutes pakaitinkite puode, įmaišykite krakmolą.

2. Trupiniams ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Rankomis suformuokite trupinius.

3. Į kepimo formą įberkite ploną sluoksnį trupinių, paspauskite. Tada dėkite rabarbarų sluoksnį, apibarstykite smulkintais bazilikais ir suberkite likusius trupinius.

4. Apie 30 min. kepkite iki 200℃ įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page