Obuoliai, kriaušės, bananai pyraguose pabodo? O ką galėtumėte pasakyti apie persimonus? Dabar jų sezonas, todėl būtinai išbandykite greito pyrago su persimonais receptą.
6–8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Pyragui su persimonais iškepti reikia:
1 persimonas
100 g sviesto
2 maži kiaušiniai
120 g rudojo cukraus
160 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
100 g smulkintų graikinių riešutų
1 šaukštelis cinamono
125 g „Philadelphia“ tipo sūrio
1 šaukštas miltelinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės
1 persimonas papuošti
Persimoną sutrinkite į tyrę trintuvu.
Sviestą ištirpinkite, ataušinkite. Atvėsintą išplakite kartu su persimonų tyre ir cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Visus likusius birius produktus sumaišykite. Į sviesto ir tyrės masę sudėkite birius produktus, viską greitai išmaišykite ir sudėkite į 20–22 cm skersmens formą.
Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš pradžių pyragą aušinkite 5–7 min. formoje, o po to dėkite ant grotelių.
Sūrį išplakite kartu su milteliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele.
Ataušusį pyragą padenkite kremu ir puoškite persimonais.
Skanaus!