8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
300 g miltų
100 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
200 ml jogurto be priedų
2 kiaušinių
40 g lydyto sviesto
Žiupsnelio druskos
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 stiklinės šviežių arba šaldytų mėlynių
Miltelinio cukraus (patiekti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Paruoškite 22 cm skersmens kepimo formą.
2. Atskirai sumaišykite skystus ir birius ingredientus, o po to viską sumaišykite kartu. Pabaigoje suberkite uogas.
3. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.
4. Keksą aušinkite 5–10 min. formoje, tada išimkite atvėsti ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.