Mėgstate džiovintais pomidorais gardinti naminius patiekalus, pavyzdžiui, makaronus, įvairius troškinius, apkepus ir pan.? Tokių pomidorų pasiruošti namuose nėra sudėtinga, svarbu nepamiršti kelių svarbių smulkmenų.
Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia
300 g stiklainiui
Pusiau džiovintiems pomidorams pagaminti reikia:
½ kg mėgstamų pomidorų (vyšninių ar slyvinių)
1 šaukštelio cukraus
2–3 česnako skiltelių
Žiupsnelio ⅓ citrinos žievelės
1 stiklinės OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
1. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis ar per pusę (priklauso nuo to, kokio dydžio juos
pasirinksite), užberkite cukraus, dėkite į ZYLE džiovyklę ir džiovinkite apie 6–8 val., kad išorė būtų išdžiūvusi, o vidus minkštesnis. Maždaug 70–75 °C temp.
2. Pomidorus ir pjaustyto česnako gabaliukus sudėkite į mažą stiklainėlį. Įtarkuokite citrinos
žievelės.
3. Į keptuvę pilkite OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio aliejaus. Ir pakaitinkite iki 100 °C temp.
4. Supilkite aliejų į stiklainėlį. Stiklainį prieš naudojant iškaitinkite
5. Palaikykite 5–7 dienas, kad įsigertų skoniai.
Skanaus!